top of page

Vill du gifta dig med mig?
3d -animation

Här har jag gjort en animation med 2 karaktärer.

Jag började med att skulptera killen i blender med min nya wacom tablet. Karaktärerna skulle vara orealistiska men runda och söta. Efter en liten research över nätet ville jag att karaktärerna skulle ha stort huvud och fötter men med smala kroppsdelar.

Det som jag tyckte var svårast att skulptera, var karaktärernas huvud.

Nästa steg var att minska antal polygoner. Jag hade gjort det en gång innan med en avancerad karaktär så jag hade lite erfarenhet. Denna gången gick det snabbare med en bättre kvalitet. Slut resultatet blev att antal face polygoner minskades från 3,5 miljoner till 42 tusen. 

Skorna fick jag dock modellera med lowpoly direkt.

Tjejen gjorde jag lite annorlunda. Istället för att börja om från början utgick jag från killens lowpoly version. Sedan modellerade jag hennes skor, hat och hår. Till hår använde jag mig av splines.

När jag skulle skapa material ville jag hålla det väldigt simpelt så att min dator klarade av att rendera. Det är egentligen bara blenders standard material med lite noise.

När det kom till att rigga började problemen. Jag använde mig av mixamo först men insåg snabbt att det blir fel med karaktärernas weight paint. Lösa det själv manuellt i blender gick inte därför fick jag söka efter andra lösningar. Efter lite research upptäckte jag blenders auto rig pro addon, vilket fick mig att jobba mycket effektivare. Det är en auto rig program som skapar en rig åt din karaktär. 

Till ansiktet lyckades jag inte fixa riggen istället använde jag shape keys.

När det kom till att bygga upp scenen hade jag andra tankar. Det skulle vara en café med bord runt om och vägar som gav den stad känslan. Men insåg snabbt att tanken var för stor för min dator för att renderingstiderna var super höga. Även om jag minskade antalet sample och lekte med noise siffrorna fick jag ingen bra resultat. Lösningen blev att ha en enkel scen.

Animationer var svårt att göra för det är svårt att göra de fina animationerna för hand. Därför försökte jag gömma undan vissa delar med olika kameravinklar :)

high poly.PNG

High Poly

material.PNG
female material.PNG
GIF 2023-01-24 16-39-56.gif
Pic.PNG
lowpoly.PNG

Low Poly

skor.PNG
hat.PNG
GIF 2023-01-24 18-17-06.gif
uv.PNG
selfiev2.png

:)

bottom of page